全国服务热线 :4008-125-888
首页 考研英语真题库 2017年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析

2017年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析

2020-08-13 14:11 来源:互联网 作者:好轻松考研小编
摘要:在考研路上大家都会去刷真题,但效果千差万别,有人觉得刷多了真题反而有负担,其实,真题是很有价值的题目啊,题目中蕴含着命题人的思路,并且对你是否读懂了文章是个很好的检验。

  八月份了,暑假刷了不少真题吧,好轻松考研小编建议大家在最后关头真题要一遍两遍三遍四遍....的刷,为考生整了2017年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析,希望大家都能考出好成绩。点击立即预约试听>>

  1) Though often viewed as a problem for western states, the growing frequency of wildfires is a national concern because of its impact on federal tax dollars, says Professor Max Moritz, a specialist in fire ecology and management.

  2) In 2015, the US Forest Service for the first time spent more than half of its $5.5 billion annual budget fighting fires-nearly double the percentage it spent on such efforts 20 years ago. In effect, fewer federal funds today are going towards the agency's other work-such as forest conservation, watershed and cultural resources management, and infrastructure upkeep-that affect the lives of all Americans.

  3) Another nationwide concern is whether public funds from other agencies are going into construction in fire-prone districts. As Moritz puts it, how often are federal dollars building homes that are likely to be lost to a wildfire?

  4) “It's already a huge problem from a public expenditure perspective for the whole country,” he says. We need to take a magnifying glass to that. Like, “Wait a minute, is this OK?” “Do we want instead to redirect those funds to concentrate on lower-hazard parts of the landscape?”

  5) Such a view would require a corresponding shift in the way US society today views fire, researchers say.

  6) For one thing, conversations about wildfires need to be more inclusive. Over the past decade, the focus has been on climate change-how the warming of the Earth from greenhouse gases is leading to conditions that worsen fires.

  7) While climate is a key element, Moritz says, it shouldn't come at the expense of the rest of the equation.

  8) “The human systems and the landscapes we live on are linked, and the interactions go both ways,” he says. Failing to recognize that, he notes, leads to “an overly simplified view of what the solutions might be. Our perception of the problem and of what the solution is becomes very limited.”

  9) At the same time, people continue to treat fire as an event that needs to be wholly controlled and unleashed only out of necessity, says Professor Balch at the University of Colorado. But acknowledging fire's inevitable presence in human life is an attitude crucial to developing the laws, policies, and practices that make it as safe as possible, she says.

  10) “We've disconnected ourselves from living with fire,” Balch says. “It is really important to understand and try and tease out what is the human connection with fire today.”

  36.More frequent wildfires have become a national concern because in 2015 they_____.

  [A] exhausted unprecedented management efforts

  [B] consumed a record-high percentage of budget

  [C] severely damaged the ecology of western states

  [D] caused a huge rise of infrastructure expenditure

  37.Moritz calls for the use of “a magnifying glass” to _____.

  [A] raise more funds for fire-prone areas

  [B] avoid the redirection of federal money

  [C] find wildfire-free parts of the landscape

  [D] guarantee safer spending of public funds

  38.While admitting that climate is a key element, Moritz notes that _____.

  [A] public debates have not settled yet

  [B] fire-fighting conditions are improving

  [C] other factors should not be overlooked

  [D] a shift in the view of fire has taken place

  39.The overly simplified view Moritz mentions is a result of failing to _____.

  [A] discover the fundamental makeup of nature

  [B] explore the mechanism of the human systems

  [C] maximize the role of landscape in human life

  [D] understand the interrelations of man and nature

  40.Professor Balch points out that fire is something man should _____.

  [A] do away with

  [B] come to terms with

  [C] pay a price for

  [D] keep away from

       答案解析:

  36.选项[B]正确。

  第一段明确指出:日益频繁的森林大火因其对联邦税款的不良影响而发展为举国关切之事,第二段①句例证其对联邦税款的不良影响:2015年,美国林务局首次将超过一半的预算用于对抗森林大火,故[B]正确。

  37.选项[D]正确。

  第四段②句直指莫里茨建议:要用放大镜来看待“是否将联邦资金投人林火易发区建设”这个全国性大问题;③④句进而以正反设问的方式解释说明抽象概念“用放大镜看待”:等一等,这么投放可行不可行?要不要将其投向该地景的低风险区域?换而言之,要多提问、多审思以确保联邦资产的投向准确无误.故[D]正确。

  38.选项[C]正确。

  第七段明确指出莫里茨观点:气候尽管是一个关键要素,但不应以牺牲其他影响因素为代价,故[C]正确。

  39.选项[D]正确。

  第八段首先指出人文与地景的关系:相互关联、相互影响;随后指出不认识这一关系的后果:对可能性解决措施的看法过于简化,故[D]正确。

  40.选项[B]正确。

  第九段间接引用鲍尔奇教授之言指出:现如今的人们认为火灾是可以被全面控制的,而事实是,人们必须承认火灾是不可避免之物:第十段直接引用鲍尔奇教授的话指出:现如今的人们业已切断与火灾的关联,而事实是,理解人与火灾的关联并梳理好这一关联至关重要。由此可见,鲍尔奇教授认为火灾不可避免、人与火灾密不可分、人类应与火灾和谐共存,故[B]正确。

  2021年考研已经是最后的冲刺阶段了,大家要把握这关键时期,考生如果还有其他问题可以关注好轻松考研公众号了解更多知识哦。

好轻松考研公众号

特色课程
相关文章推荐 更多>
    预约试听
    英语 政治 数学 考研留学
    点击预约试听
    在线课堂

    排行榜 更多 >