全国服务热线 :4008-125-888
首页 考研英语真题库 2016年考研英语(二)阅读真题Text1及答案解析

2016年考研英语(二)阅读真题Text1及答案解析

2020-08-12 15:25 来源:互联网 作者:好轻松考研小编
摘要:在考研路上大家都会去刷真题,但效果千差万别,有人觉得刷多了真题反而有负担,其实,真题是很有价值的题目啊,题目中蕴含着命题人的思路,并且对你是否读懂了文章是个很好的检验。

  八月份了,暑假刷了不少真题吧,好轻松考研小编建议大家在最后关头真题要一遍两遍三遍四遍....的刷,为考生整了2016年考研英语(二)阅读真题Text1及答案解析,希望大家都能考出好成绩。点击立即预约试听>>

  1) It’s true that high-school coding classes aren’t essential for learning computer science in college. Students without experience can catch up after a few introductory courses, said Tom Cortina, the assistant dean at Carnegie Mellon’s School of Computer Science.

  2) However, Cortina said, early exposure is beneficial. When younger kids learn computer science, they learn that it’s not just a confusing, endless string of letters and numbers — but a tool to build apps, or create artwork, or test hypotheses. It’s not as hard for them to transform their thought processes as it is for older students. Breaking down problems into bite-sized chunks and using code to solve them becomes normal. Giving more children this training could increase the number of people interested in the field and help fill the jobs gap, Cortina said.

  3) Students also benefit from learning something about coding before they get to college, where introductory computer-science classes are packed to the brim, which can drive the less-experienced or-determined students away.

  4) The Flatiron School, where people pay to learn programming, started as one of the many coding bootcamps that’s become popular for adults looking for a career change. The high-schoolers get the same curriculum, but “we try to gear lessons toward things they’re interested in,” said Victoria Friedman, an instructor. For instance, one of the apps the students are developing suggests movies based on your mood.

  5) The students in the Flatiron class probably won’t drop out of high school and build the next Facebook. Programming languages have a quick turnover, so the “Ruby on Rails” language they learned may not even be relevant by the time they enter the job market. But the skills they learn — how to think logically through a problem and organize the results — apply to any coding language, said Deborah Seehorn, an education consultant for the state of North Carolina.

  6) Indeed, the Flatiron students might not go into IT at all. But creating a future army of coders is not the sole purpose of the classes. These kids are going to be surrounded by computers — in their pockets, in their offices, in their homes — for the rest of their lives. The younger they learn how computers think, how to coax the machine into producing what they want — the earlier they learn that they have the power to do that — the better.

  21. Cortina holds that early exposure to computer science makes it easier to____.

  [A] complete future job training

  [B] remodel the way of thinking

  [C] formulate logical hypotheses

  [D] perfect artwork production

  22. In delivering lessons for high-schoolers, Flatiron has considered their____.

  [A] experience

  [B] interest

  [C] career prospects

  [D] academic backgrounds

  23. Deborah Seehorn believes that the skills learned at Flatiron will____.

  [A] help students learn other computer languages

  [B] have to be upgraded when new technologies come

  [C] need improving when students look for jobs

  [D] enable students to make big quick money

  24. According to the last paragraph, Flatiron students are expected to____.

  [A] bring forth innovative computer technologies

  [B] stay longer in the information technology industry

  [C] become better prepared for the digitalized world

  [D] compete with a future army of programmers

  25. The word “coax” (Para.6) is closest in meaning to____.

  [A] persuade

  [B] frighten

  [C] misguide

  [D] challenge

       答案解析:

  21.选项[B]正确。

  根据题干关键同Cortina, early exposure to computer science 定位到第二段,③旬承接②句,继续说明年龄较小的孩子学习计算机的情况他们改变思维过程不会像大龄学生那样难:也就是说,年少时接触计算机科学比成年后才学习计算机更易于改变思维方式,因此[B]正确。

  22.选项[B]正确。

  第四段②句提到,所有的高中生都上同样的课程,而Flatiron不同之处在于:他们会根据学生们的兴趣调整课程,可见“兴趣”是Flatiron给高中生们上课时所考虑的因素,[B]正确。

  23.选项[A]正确。

  第五段②③句指出,虽然在Flatiron学到的编程语言更新换代很快,但学到的技能(如何有逻辑地充分思考某个问题并整理结果)将适用干任何一种编码语言,也即“将有助于学生们掌挥其他的计算机语言”,[A]符合文意。

  24.选项[C]正确。

  第六段②句表明Flatiron的目的不仅限于“培养编码大军”;随后③④句解释Flatiron的其他目的:计算机正在也将继续影响人们的生活,人们越早接触计算机知识,了解其思维方式,让计算机为我所用,就越好,也就是说,Flatiron还致力于“使人更好应对这个数字时代”,因此[C]正确。

  25.选项[A]正确。

  根据关键词“coax"定位到第六段④句。The younger they learn... the better ( 他们越早学习...就越好)重述全文主旨:让青少年提早学习计算机编码知识很有益处;而由全文可知,让青少年学习计算机编码知识的目的在于利用计算机处理实际问题,也即使用编码语言和计算机对话,向其发出命令,从而开发各种应用(如第四段未句所提的app)以满足生活需求,只有[A]符合这一内容。

  2021年考研已经是最后的冲刺阶段了,大家要把握这关键时期,考生如果还有其他问题可以关注好轻松考研公众号了解更多知识哦。

好轻松考研公众号

特色课程
相关文章推荐 更多>
    预约试听
    英语 政治 数学 考研留学
    点击预约试听
    在线课堂

    排行榜 更多 >