全国服务热线 :4008-125-888
首页 考研英语真题库 2016年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析

2016年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析

2020-08-12 15:17 来源:互联网 作者:好轻松考研小编
摘要:在考研路上大家都会去刷真题,但效果千差万别,有人觉得刷多了真题反而有负担,其实,真题是很有价值的题目啊,题目中蕴含着命题人的思路,并且对你是否读懂了文章是个很好的检验。

  八月份了,暑假刷了不少真题吧,好轻松考研小编建议大家在最后关头真题要一遍两遍三遍四遍....的刷,为考生整了2016年考研英语(二)阅读真题Text4及答案解析,希望大家都能考出好成绩。点击立即预约试听>>

  1) Against a backdrop of drastic changes in economy and population structure, younger Americans are drawing a new 21st-century road map to success, a latest poll has found.

  2) Across generational lines, Americans continue to prize many of the same traditional milestones of a successful life, including getting married, having children, owning a home, and retiring in their sixties. But while young and old mostly agree on what constitutes the finish line of a fulfilling life, they offer strikingly different paths for reaching it.

  3) Young people who are still getting started in life were more likely than older adults to prioritize personal fulfillment in their work, to believe they will advance their careers most by regularly changing jobs, to favor communities with more public services and a faster pace of life, to agree that couples should be financially secure before getting married or having children, and to maintain that children are best served by two parents working outside the home, the survey found.

  4) From career to community and family, these contrasts suggest that in the aftermath of the searing Great Recession, those just starting out in life are defining priorities and expectations that will increasingly spread through virtually all aspects of American life, from consumer preferences to housing patterns to politics.

  5) Young and old converge on one key point: Overwhelming majorities of both groups said they believe it is harder for young people today to get started in life than it was for earlier generations. While younger people are somewhat more optimistic than their elders about the prospects for those starting out today, big majorities in both groups believe those “just getting started in life” face a tougher climb than earlier generations in reaching such signpost achievements as securing a good-paying job, starting a family, managing debt, and finding affordable housing.

  6) Pete Schneider considers the climb tougher today. Schneider, a 27-yaear-old auto technician from the Chicago suburbs, says he struggled to find a job after graduating from college. Even now that he is working steadily, he said.” I can’t afford to pay ma monthly mortgage payments on my own, so I have to rent rooms out to people to mark that happen.” Looking back, he is struck that his parents could provide a comfortable life for their children even though neither had completed college when he was young. “I still grew up in an upper middle-class home with parents who didn’t have college degrees,” Schneider said. “I don’t think people are capable of that anymore.”

  36. One cross-generation mark of a successful life is_____.

  [A] trying out different lifestyles

  [B] having a family with children

  [C] working beyond retirement age

  [D] setting up a profitable business

  37. It can be learned from Paragraph 3 that young people tend to____.

  [A] favor a slower life pace

  [B] hold an occupation longer

  [C] attach importance to pre-marital finance

  [D] give priority to childcare outside the home

  38. The priorities and expectations defined by the young will____.

  [A] become increasingly clear

  [B] focus on materialistic issues

  [C] depend largely on political preferences

  [D] reach almost all aspects of American life

  39. Both young and old agree that____.

  [A] good-paying jobs are less available

  [B] the old made more life achievements

  [C] housing loans today are easy to obtain

  [D] getting established is harder for the young

  40. Which of the following is true about Schneider?

  [A] He found a dream job after graduating from college.

  [B] His parents believe working steadily is a must for success.

  [C] His parents’ good life has little to do with a college degree.

  [D] He thinks his job as a technician quite challenging.

       答案解析:

  36.选项[B]正确。

  根据题干关键词cross-generation定位至第二段第一句。该句指出,跨越代际线,美国人依旧重视那些成功人生传统里程碑,诸如结婚生子拥有住房及六十来岁退休。[B]正确。

  37.选项[C]正确。

  第三段从职业、社区和家庭角度指出年轻人追求的成功道路,他们赞同结婚或生子前经济上有保障,由此可知,年轻人往往重视婚前财务状况,[C]选项正确。

  38.选项[D]正确。

  根据题下关键词priorities and expectation定位至第四段。该段指出,身处于人生起步初期的年轻人正在定义首要事项及期望,这些事项及期望将逐渐蔓延至美国人生活的方方面面。[D]正确。

  39.选项[D]正确。

  根据题下Bob young and old agree 定位至第五段。该段首先指出年轻人和老辈人的共识:对今日的年轻人来说人生起步比之前的几代人更困难,继而进步阐释:在找到薪水不菲的工作组建家庭、管理债务和拥有可支付性住房这些标志性成就上,那些“刚刚人生起步”的人比几代之前的人攀行得更困难。即,成家立业、安稳下来对年轻人来说更困难。[D]正确。

  40.选项[C]正确。

  根据题干关键词Schneider定位至第六段。该段④⑤句指出,Schneider的父母虽然没有攻读大学,但给孩子们提供了舒适的生活;父母虽然没有大学文凭,但他却仍在上层中产阶级家庭长大。由此可推知,他父母的上乘生活和大学文凭几乎没有关系,[C]选项正确。

  2021年考研已经是最后的冲刺阶段了,大家要把握这关键时期,考生如果还有其他问题可以关注好轻松考研公众号了解更多知识哦。

好轻松考研公众号


特色课程
相关文章推荐 更多>
    预约试听
    英语 政治 数学 考研留学
    点击预约试听
    在线课堂

    排行榜 更多 >